Marilou KrouwelVan 1 juni 2004 tot 1 april 2019 was Marilou Krouwel dirigent van het leerlingenorkest Viva Musica.

Marlou komt uit Everdingen en heeft de muzikale leiding over harmonie-orkest “Excelsior” in Ouderkerk aan den IJssel, mannenkoor “De Lingezangers” in Arkel, gemengd koor “Da Capo” in Gorinchem en een tweetal jongerenkoren. In 2006 heeft Marilou haar studie HAFA-directie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht bij Danny Oosterman succesvol afgerond.
Ook als fluitiste is Marilou zeer actief: Zij heeft met zeer goede resultaten in april 2003 het 2e fase diploma behaald aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht bij Abbie de Quant. Eerder was ze studente bij Nine Sligter, bij wie ze voor de 1e fase slaagde. In 2003 is Marilou door de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht afgevaardigd naar het concours voor 2e fase-studenten van de conservatoria van Nederland en België. Marilou won daar zowel de Bestuursprijs voor het best uitgevoerde hedendaagse werk als de Publieksprijs. Naar aanleiding daarvan trad zij, begeleid door pianiste Mariken Zandvliet, op in de Spiegelzaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Dit optreden was live te beluisteren via radio 4.
Ook viel zij in de prijzen op diverse andere concoursen, waaronder het Nationaal Fluit Concours en het Concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland. Marilou heeft masterclasses gevolgd bij o.a. Aurèle Nicolet, Patrick Gallois, in Engeland bij William Bennett en in Zwitserland bij Marina Piccinnini. Marilou vormt een vast duo met harpiste Annemieke IJzerman, waarmee ze geregeld optreedt. Tevens maakt Marilou onderdeel uit van Het Utrechts Fluitkwartet, een jong ensemble dat o.a. reeds in de kleine zaal van Muziekcentrum Vredenburg en in de Spiegelzaal van het Concertgebouw in Amsterdam te beluisteren was. Dit kwartet nam met succes deel aan concoursen in België en Duitsland.