Na het geslaagde voorjaarsconcert op 7 april jl. werd Excelsior op donderdagavond 12 april 2018 tijdens de repetitie verrast.  Een afgevaardigde van de Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden (Vianen) reikte aan Excelsior een cheque uit vanuit de Rabobank Clubkas Campagne ter waarde van € 215,65. Veel Rabobank-leden hadden voor dit doel aan Excelsior hun stem gegeven. En dat leverde dit fraaie bedrag op waar Excelsior heel blij mee is.

Het Oranjeconcert in de grote kerk te Vianen op 27 april 2018 was weer een daverend succes. Wederom een prachtig programma, afwisselend en met een mooie bijdrage van Excelsior Hagestein. Een feest om tijdens dit concert in deze kerk te mogen spelen en van de overige muzikale bijdragen te kunnen genieten. Kijk hier voor een impressie.

Op 4 mei 2018 heeft Excelsior Hagestein een bijdrage geleverd door de muzikale opluistering tijdens de dodenherdenking. Zie ook fotoreportage van het Kontakt.

 

Tot de zomervakantie zijn Excelsior en Viva Musica nog tweemaal te beluisteren.

Op zaterdag 9 juni 2018 speelt leerlingenorkest Viva Musica op het muziekfestival georganiseerd door muziekvereniging DES in Everdingen. Voor tijden en locatie, zie website DES.

Op zaterdag 23 juni  30 juni 2018 (gewijzigde datum) gaan Excelsior en Viva Musica samenwerken door alle leerlingen van Viva Musica te laten deelnemen aan een solo samen met één of meer muzikanten uit het grote orkest. Iedere leerling zal stralen tijdens een solo!
Aanvang concert 20.00 uur, Dorpshuis Hagestein.

Tenslotte om alvast te noteren in de agenda:
Op zaterdag 3 november 2018 organiseert Excelsior Hagestein een groot Maestroconcert. Er is al een aantal bekende “dirigenten in spé” benaderd om die avond de bok te betreden. Dat belooft een mooie avond te worden.
Reserveer alvast de datum.