Betuwe-cup 2016Het nieuwe seizoen 2016-2017 kende een warme start. De eerste drie repetitiedagen was het rond de 30 graden Celsius. En dat terwijl er hard gewerkt moest worden. Want de eerste optredens stonden al meteen voor de deur.

Inmiddels heeft een afvaardiging van Excelsior al een optreden verzorgd in Zorgcentrum Batenstein te Vianen. Deze gezellige middag was druk bezocht en de aanwezigen genoten van oude bekende nummers waarop meegezongen en mee -geneuried werd.

Viva Musica speelde afgelopen zaterdag t.g.v. het 35 jarig jubileum van de Speelotheek in Vianen. Op het plein buiten , lekker in het zonnetje, werd er geluisterd naar de toespraak van de burgemeester en de verhalen van de wensenfee.  Een en ander werd muzikaal omlijst door Viva Musica.

Zaterdag 1 oktober a.s. organiseert Viva Musica het jaarlijkse uitwisselingsconcert schermafbeelding-2016-09-26-om-21-29-12voor leerlingorkesten. Aanvang: 19.30 uur in het Dorpshuis te Hagestein. Entree: € 3,-. De leerlingorkesten uit Leerdam, Ameide, Udenhout en Hagestein starten al ‘s middags met gezamenlijke repetities. Thema van het uitwisselingsconcert is  “Around the world” .

Zaterdag 29 oktober 2016 neem Excelsior deel aan de Betuwecup te Maurik.
De Betuwecup is een jaarlijkse wedstrijd met 15 regionale orkesten die strijden om de Betuwe Cup, dit jaar georganiseerd door Kunst en Vriendschap Maurik. De jury bestaat uit Jos Pommer en Jan van der Roost. Entree: € 5,00. Aanvang: 09.30 uur Einde: 21.00 uur. Het orkest dat de meeste punten krijgt van de jury wint de felbegeerde Betuwecup. Voor informatie en deelnemers zie: Betuwecup 2016

Op zaterdag 12 november 2016 gaat Excelsior Hagestein op bezoek bij Excelsior Noordwijk. Het programma van de dag is nog niet bekend, maar zal ongetwijfeld een leuke dag opleveren met een bezoek aan het strand en aan het eind een mooi concert van beide Excelsiors. Voor meer informatie over Excelsior Noordwijk zie: Excelsior-noordwijk

Op zaterdag 26 november 2016 staat het jaarlijkse concours gepland. Om 11.00 uur zal Excelsior de ingestudeerde nummers ten gehore brengen. Het concours vindt plaats in De Schalm te Veldhoven.

En dan volgt tenslotte de maand december. In het weekend van 10 en 11 december treedt een voor de gelegenheid samengesteld ensemble van Excelsior op in de Makro te Vianen. En in het weekend van 16 en 18 december vinden optredens plaats resp. kerstconcert in de kerk te Hagestein, en in Zorgcentrum Batenstein te Vianen.

Een druk najaar voor de muzikanten uit Hagestein. Natuurlijk bent u van harte uitgenodigd op een of meerdere optredens te komen luisteren. Van harte welkom!