shapeimage_124

Op uitnodiging van “De Efteling” heeft het leerlingorkest “Viva Musica” uit Hagestein op tweede Pinksterdag twee optredens verzorgd in de muziektent op het Witte Paardplein in de Efteling.

Al eerder heeft Viva Musica in de Efteling gespeeld, en er werd dan ook door alle leden weer vol enthousiasme uitgekeken naar deze dag. Want voor en na het muziekoptreden is er een mogelijkheid om het park te bezoeken.

We werden hartelijk ontvangen door gastvrouw Marijke. Zij vertelde ons dat we om 13.00 uur ons eerste optreden hadden. De muziekinstrumenten en tassen konden in een opbergruimte gezet worden en daarna vloog iedereen het park in.

Waar in vroegere tijden mensen op een “mooie pinksterdag in een rijtuigie zaten te kijken naar de kont van het paard”, zaten de leden van Viva Musica al snel in duizelingwekkende achtbanen te genieten. De nieuwe attractie “De Baron”, die in juli 2015 zal openen, was al te bewonderen. Dit wordt een hele spannende attractie en er werd druk gespeculeerd of men t.z.t. wel of niet in die attractie zou durven.

Om 13.00 uur was het tijd voor het musiceren. En veel bezoekers van het park bleven even staan, zongen even mee, of waagden er een dansje aan en namen een moment rust om te luisteren.

Elk muziekstuk werd beloond met applaus, zelfs vanuit de langsrijdende stoomtrein.

Om 14.00 uur volgde het tweede gedeelte van het optreden. Ook dit verliep prima.

Na het optreden werden in razend tempo de spullen opgeruimd en naar de auto’s gebracht. Want: we mochten weer verder het park in. Om 18.00 uur moesten veel leden (zowel de jongere als oudere) letterlijk uit de laatste achtbaanritten worden gezet.

De dag werd afgesloten met het kijken naar de prachtige watershow Aquanura.

Moe en voldaan werd daarna koers richting huis gezet.

Viva Musica bedankt de Efteling voor de prachtige dag, de mogelijkheid om te kunnen optreden in de ambiance van het mooie park, en de mogelijkheid om het park te kunnen bezoeken. We hopen volgend jaar weer te mogen optreden.