20160809_151650_resized Voor leerlingorkest Viva Musica was de muzikale zomerstop sneller voorbij dan gedacht. Dit had gelukkig een prettige reden. Viva Musica was door de Efteling uitgenodigd om een optreden te verzorgen in het park. En dat vinden de meeste leden een cadeautje middenin de vakantietijd. Vanwege de vakantie was op deze korte termijn helaas niet iedereen beschikbaar. Om de benodigde bezetting te completeren werd het leerlingorkest aangevuld met spelers uit het grote orkest.

Viva Musica gaf in de Efteling weer een vertrouwd visitekaartje af: verzorgde, gezellige, bekende muziek welke luid applaus en meezingend langstrekkend publiek oogstte.

Daarna bleef er nog ruim tijd over om zelf het park te kunnen bezoeken. En de Hagesteinse jeugd was in een mum van tijd richting achtbanen vertrokken.

20160809_151623_resized

Nog enkele vakantieweken voor de boeg en dan starten de repetities voor Viva Musica en Excelsior Hagestein op donderdag 25 augustus 2016.
Excelsior begint aan de voorbereidingen op het concours in november.
In het najaar zal daartoe een aantal try-outs gegeven worden, onder andere met een uitwisselingsconcert in Noordwijk, en door deelname aan de Betuwecup in Maurik.

Viva Musica heeft op zaterdag 1 oktober 2016 een uitwisseling met een aantal jeugdorkesten op het programma staan.