shapeimage_100Afgelopen zaterdag, 18 april 2015, heeft Excelsior Hagestein het aanwezige publiek verrast met een bijzonder voorjaarsconcert. Een prachtig aangeklede zaal (met dank aan Jan Steenis), muziek begeleid door filmbeelden, en een zeer goed en afwisselend gekozen muziekprogramma, maakten dat het publiek Excelsior bedankte met een staande ovatie. Waar een klein dorp als Hagestein groot in kan zijn, en met recht trots op kan wezen: de muziekvereniging!

Vooral met het stuk “Around the world in 80 days” liet Excelsior zien wat men muzikaal allemaal in huis heeft. Door de muzikanten werden o.a. stoomboten, olifanten en de Big Ben “gespeeld” als leek het echt. In het stuk “Songs of the Wizz”, “The Prayer”, en “Share my Yoke” gaven solisten prachtige solo’s ten gehore.

Het concert was eerder die avond geopend door leerlingenorkest “Viva Musica”.

Zij gaven alvast een voorproefje van de stukken die tijdens het Eftelingbezoek (dat Tweede Pinksterdag op hun programma staat) gespeeld gaan worden. Alle bekende wijsjes van de Efteling kwamen voorbij.

Deze avond werden er 3 leden gehuldigd omdat zij 12,5 lid zijn van Excelsior:

Victor Albers Spierings, Bianca Gentenaar en Tessa Hazekamp.

In februari jl. heeft Excelsior een loten-verkoop-actie gehouden. Aan het einde van het concert vond de trekking van de prijzen plaats. Alle 1500 loten zijn verkocht, een prima en welkom resultaat voor de verenigingskas.

Een bijzonder geslaagde avond. Wilt u er nog eens op terug kijken? Zie de foto’s en filmpjes.

P1030583 P1030565 P1030551 DSC05470 DSC05460