Excelsior Noordwijk bestaat dit jaar 95 jaar. Zij wilden dit graag vieren met een uitwisselingsconcert. Men zocht via internet naar een ander orkest met de naam Excelsior dat ook dit jaar 95 jaar bestaat. En laat dat in Hagestein het geval zijn. Afgelopen zaterdag 12 november 2016 was het zo ver en ging Excelsior Hagestein op bezoek bij Excelsior in Noordwijk.img_1036

Na de busreis werd Excelsior Hagestein verwelkomt met een broodje en werd het avondprogramma uitgedeeld. Daarna werden de instrumenten al snel uit de koffers gepakt om gezamenlijk te repeteren.  Dat was prettig en nodig want in de Jeroenkerk was de akoestiek en nagalm even wennen.

Excelsior Hagestein werd daarna getrakteerd op een stadswandeling door de straten van Noordwijk. Bevlogen stadsgidsen vertelden vol enthousiasme interessante wetenswaardigheden van dit oude plaatsje. Jammer dat het zulk koud weer was.

Vervolgens volgde een busritje naar het restaurant waar Excelsior Hagestein de maaltijd kreeg opgediend. Met gezwinde spoed moest er weer ingestapt worden want om 20.00 uur stond het concert te beginnen. Beide Excelsior-orkesten en leerlingorkesten speelden zowel apart als gezamenlijk een aantal werken. Heel afwisselend en gezellig.

Excelsior Hagestein gebruikte dit concert meteen als try out voor het concours van 26 november a.s. Deze kerk leende zich bij uitstek voor een try out. Men moest goed naar elkaar luisteren en op de stok van de dirigent letten want de kerk deed zijn uiterste best om het orkest daarvan af te leiden. Dat leverde goed inzicht op in de vele gedeelten die al goed gaan, en de stukjes die nog verbeterd kunnen worden. Daar zijn nog twee weken voor om aan te werken.

Excelsior Noordwijk: heel erg bedankt voor de leuke dag, de goede organisatie, de lekkere broodjes, de gezelligheid en de mooie try out-mogelijkheid als voorbereiding voor het concours.  Excelsior Hagestein nodigt jullie van harte uit voor een bezoek aan Hagestein op zaterdag 21 januari 2017. Tot dan!

Excelsior Hagestein gaat zich nu opmaken voor het concours op zaterdag 26 november a.s in Veldhoven.