Schermafbeelding 2015-12-15 om 15.41.06Het leerlingenorkest “Viva Musica” bestaat uit ongeveer 20 leden variërend in leeftijd, van jong tot oud. Het leerlingenorkest is een onderdeel van muziekvereniging “Excelsior” te Hagestein. Het leerlingenorkest bestaat sinds 1995 en staat onder leiding van Marilou Krouwel uit Everdingen.
De leerlingen krijgen bij de muziekvereniging een interne opleiding op een instrument dat ze kiezen uit de, op dat moment beschikbare, instrumenten van de vereniging. Om het samenspel voor de beginnende muzikant te bevorderen is er het leerlingenorkest. Op deze manier wordt ook de motivatie en oefening voor de individuele lessen gestimuleerd. Bovendien zorgt de goede sfeer voor veel gezelligheid en ontspanning.
Naast optredens worden ook andere (niet muzikale) uitstapjes en evenementen georganiseerd. Bij optredens wordt het leerlingenorkest aangevuld met ontbrekende, doch voor uitvoering noodzakelijke, instrumenten vanuit het A-orkest. Het leerlingenorkest speelt diverse soorten muziek: klassiek, modern, musical- en filmmuziek, naast de traditionele fanfaremuziek.