DwarsfluitZaterdag 6 februari 2016 heeft leerlingenorkest Viva Musica deelgenomen aan het jaarlijks georganiseerde jeugdfestival in Schoonhoven.

De donderdag ervoor was het nog even spannend of drummer Paul wel mee kon doen, maar gelukkig kwam dat precies op tijd op zijn pootjes terecht.  Viva Musica nam deel in de categorie ‘gevorderden’ en liet vol overtuiging horen dat dit ook de categorie is waar het thuis hoort, met een score van 87 punten !

De jury was onder de indruk. Speciale complimenten gingen uit naar Sanne Kers voor haar fantastische trompetspel. Ook het slagwerk werd gecomplimenteerd met het strakke ritme. Zeer verdiend kreeg dirigente Marilou Krouwel een grote pluim  vanwege de manier waarop zij dit orkest zeer muzikaal heeft geleid. De jury vond de combinatie van een fanfarebezetting, aangevuld met klarinet en fluiten, heel bijzonder en origineel. Het blijkt maar weer dat dit andere mooie mogelijkheden biedt.

Aandachtspunten zijn er natuurlijk ook genoemd want daar kun je immers je voordeel mee doen. Bijvoorbeeld ter verbetering van een volgend optreden. De jury deed de suggestie verder te werken aan de klankkleur en meer ‘ruimte’ (lees; ietsje zachter begeleiden) te geven aan solisten.

De jury eindigde met de complimenten en de constatering dat het grote fanfareorkest blij kan zijn met zo’n volwassen leerlingenorkest.

Kijk ook in het fotoalbum.